Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Σκεφτήκατε ποτέ ότι στην κουζίνα σας υπάρχει ένας πραγματικός θησαυρός φυσικών και άμεσα αποτελεσματικών φαρμάκων; Ότι η πατάτα, το μέλι, το λεμόνι, ο μαϊντανός είναι μόνο μερικά από από τα θαυματουργά γιατροσόφια που μπορούν να σας απαλλάξουν από ένα σωρό αδιαθεσίες και μικροπροβλήματα υγείας;
Καιρός λοιπόν να λύσουμε τα χέρια!
Αϋπνία
Η αϋπνία οφείλεται κυρίως σε σε ψυχολογικούς παράγοντας, όπως το έντονο στρες ή η συναισθηματική φόρτιση και το άγχος που προκαλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα.
Άμεση αντιμετώπιση:
  • Μπορεί να αντιμετωπιστεί με ζεστό γάλα. Είναι ότι καλύτερο, επειδή –εκτός από το ασβέστιο- περιέχει ένα βασικό αμινοξύ, την τριπτοφάνη, την οποία χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει την ουσία σεροτονίνη, έναν από τους κύριους «αγγελιοφόρους» του εγκεφάλου που ελέγχουν τον ύπνο.
  • Πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της αϋπνίας είναι επίσης τα αφεψήματα χαμομηλιού ή τίλιου. Το χαμομήλι όπως και το τίλιο, λειτουργούν ως ήπια κατασταλτικά και χαλαρωτικά για το νευρικό σύστημα.
  • Μια ακόμα ωφέλιμη συνταγή είναι να πίνετε πριν από τον βραδινό ύπνο το ζωμό από μερικά φύλλα μαρουλιού, που θα βράσετε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο νερό. Σε αυτη την μορφή το μαρούλι αποτελεί ένα άριστο υπνωτικό ρόφημα.
Βήχας
Ο βήχας συνήθως εκδηλώνεται έπειτα από κάποιο κρυολόγημα και μπορεί να διαρκέσει για αρκετό διάστημα.

Άμεση αντιμετώπιση:

  • Το ζεστό γάλα με μέλι είναι μια παλιά αποτελεσματική συνταγή που καταπραϋνει τον βήχα και ανακουφίζει τον πόνο στον λαιμό.
  • Μπορείτε επίσης να βράσετε ένα ολόκληρο λεμόνι σε λίγο νερό σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια κόβετε το λεμόνι στα δύο και το στύβετε. Τοποθετείτε το χυμό σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέτετε ένα φλυτζάνι μέλι. Ανακατεύετε καλά και πίνετε το σιρόπι σε 2-3 δόσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Για να το διατηρήσετε αφήστε το σκεπασμένο έξω από το ψυγείο.
Hangover
Εκδηλώνεται συχνά μετά από καταναλωσή μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, κυρίως με έντονο πονοκέφαλο, ζαλάδες και ναυτία.
Άμεση αντιμετώπιση:
  • Αποφύγετε τα βαριά φαγητά και προτιμήστε κάτι ελαφρύ. Ιδιαίτερος ανακουφιστικός για το ταλαιπωρημένο στομάχι είναι ο ζωμός κότας με λαχανικά. Ζεσταίνετε μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλου με λίγο σέλινο. Τσιγαρίζετε 2 ψιλοκομένα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Προσθέτετε ένα φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν λίγη ώρα.
  • Διαφορετικά αν στην κατάσταση που βρίσκετε όλα αυτά φαίνονται πολύπλοκα (που είναι πολύ φυσικό!), πιείτε απλά ένα ποτήρι κρύο γάλα στο οποίο θα ανακατέψετε 5 κουταλάκια κέτσαπ και λίγο καυτό ταμπάσκο.
Μελανιές
Οι μελανίες προέρχονται από κάποιο χτύπημα και οφείλουν το έντονο χρώμα τους στο απότομο σπάσιμο μικρών αγγειών κάτω από το δέρμα.
Άμεση αντιμετώπιση:
  • Οι κομπρέσες ορισμένων φυτών μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Για να υποχωρήσει λοιπόν, γρηγορότερα η μελανιά, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω της επιθέματα από κοπανισμένα φύλλα σέλινου, μαίντανού, λάχανου και τριμμένης ωμής πατάτας. Τα λαχανικά αυτά μεταξύ άλλων, έχουν επουλωτικές και αναλγητικές ιδιότητες.
Νύχια εύθραυστα
Τα εύθραστα νύχια που έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν οφείλονται κυρίως στην έλλειψη κάποιων βιταμινών.
Άμεση αντιμετώπιση:
  • Πολύ αποτελεσματικό είναι να «μουσκεύετε» τα νύχια σας για 10 λεπτά την εβδομάδα σε μείγμα λεμονιού και ελαιολάδου σε ίσες ποσότητες. Το λάδι της ελιάς έχει θρεπτική και τονωτική δράση, ενώ το λεμόνι θα δώσει την λάμψη στα νύχια σας.
  • Αν πάλι τα νύχια σας είναι θαμπά, για να βελτιώσετε την όψη τους βάλτε τα για 2 λεπτά σε ένα μπολ παγωμένο νερό, στο οποίο θα έχετε διαλύσει μια κουταλιά αλάτι.
Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε την θεραπεία στο πρόβλημα σας στο.. ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας σας! Εκστρατεία στην κουζίνα λοιπόν!

3 σχόλια:

andri είπε...

Den 3erw gia ta alla,alla oso na nai to 8ema vixas to katexw mias p tous 6 apo tous 12 mines eimai sto krevati..!

Proteinw loipon k egw me ti seira m soupes, polla tsagia me meli, halls cherry (exoun euergetikes idiotites pistepste me... alla den einai k gia xortasi!!) kai panw ap ola poly polyyy polyyy 3ekourasi..!!!

maryk-m5040047 είπε...

Για το βήχα τα γιατροσόφια τα εφαρμόζω κ εγώ!
όπως και για τις αυπνίες το τίλιο!!!
Θαυματουργά!!!Κάτι ξέραν οι γιαγιάδες μας!!!

xenia ioannou είπε...

emena m aresan ta mikra tips gia to provlima twn nixiwn!! menthousiase giati mporeis nantimetopisis to provlima apo moni s xwris na xreiazetai na perneis diafora xapia. tha t efarmosw amesws!!!